Werkplezier 750x150

Meer plezier in je team?

Onlangs gaf ik een paar workshops voor een organisatie die net een zgn. werkbelevingsonderzoek had uitgevoerd. Gedurende de dag voor HRM'ers werd gesproken over werkbeleving en werkplezier, en de verschillende manieren waarop je deze kan verhogen. Een dag met een effectief ontwerp!

Het dagprogramma

Er waren ongeveer 160 deelnemers bij de HRM conferentie (in De Baak theater Maitland) . De dagvoorzitter was Wouter Neerings. De dag kende een mooie vierdeling:

1. Dialoog - in de ochtend stond de dialoog centraal: een plenaire bespreking van de stand van zaken rond werkbeleving, en daarna gingen deelnemers met verschillende werkvormen en thema’s aan de slag in subgroepen.

2. Lijf en zintuigen - rond de lunch was een actief programma samengesteld ter prikkeling van lijf & zintuigen, zoals yoga, wandelingen in het park, massage etc.

3. Beleving - de middag stond in het teken van denken, doen en maken. De deelnemers konden kiezen uit diverse workshops, waaronder Business Harmonics.

4. Samenwerking - de afsluiting van de dag was nog een Business Harmonics Workshop voor de gehele groep, op basis van het dagthema 'Fluitend naar je werk'. Hierin heb ik de groep getraind in samenwerking.

De invulling van het programma gaf ruimte voor zowel rationele zaken (bovenstroom: planning, procedures, indicatoren, etc) als voor persoonlijke verkenning van werkbeleving (onderstroom: associaties, gevoelens, emoties, etc). Ratio en persoonlijke beleving waren in dit programma prima in balans, met 'werkbeleving' als belangrijke rode draad. 

Ook bezig met zo’n dag voor jouw team?

Het ontwerp en de uitvoering zorgde voor een prima conferentie. Als je meer details wilt weten over de opzet, neem dan contact met mij op, dan vertel ik je meer. En als je interesse hebt in één van de muzikale oefeningen die ik op deze dag heb gebruikt, kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.