Wat zijn de resultaten?

Mijn trainingen en workshops leveren direct praktische resultaten op. In de aanbevelingen hieronder lees je enkele resultaten die ik ook voor jouw team kan verzorgen. Interesse in de mogelijkheden? Neem contact op.

Mobiliseren van de organisatie

Thema: professionalisering als pro-actieve reactie op reorganisatie

Aanpak: uitdagende veranderaanpak met mobiliserende events én indringende 1-op-1 management-interventies. Centrale focus: de rol van teammanagers in de verandering en daarbij behorende concrete acties.

Resultaat: medewerkers en managers komen in beweging, managers groeien in leiderschap.

kees-jan-van-toledoKees Jan van Toledo, Program Manager Vakontwikkeling  bij UWV Business Services: “

"Jervis brengt een creatieve, planmatige en resultaat-gedreven aanpak in, met voldoende mogelijkheid om als organisatie zelf invloed uit te oefenen. In zijn veranderkundige interventies raakt hij vlot de kern qua (voorbeeld)gedrag, en met zijn projectmanagement ervaring kan hij noodzakelijke acties helpen organiseren. Ik beveel Jervis van harte aan: een professionele, gedreven en resultaat-gerichte veranderaar met wie het prettig samenwerken is."

Vergrote wendbaarheid en improvisatie-vermogen

Thema: Projecten worden in het huidige tijdperk snel en over organisatie-grenzen heen ontwikkeld. Wat betekent dit voor de projectmanager en andere betrokkenen?

Aanpak: tijdens (wereld)congressen en andere conferenties train ik projectmanagers in het effectief combineren van structuur-maatregelen met improviserend handelen, als belangrijke succesfactor in het huidige tijdperk.

Resultaat: uitbreiding van de 'gereedschapskist' voor iedere projectmanager.

Hans CremerHans Cremer, program manager bij ABN AMRO: “I've worked with Jervis in the set up of the IPMA World Congress 2014 and other events. I consider Jervis as an experienced professional, who is combining projectmanagement knowledge and experience with next generation methods, tools and techniques. Most important for that matter is Jervis's authenticity, that has a high impact on teams.”
 

WIN-WIN afspraken bij conflicterende belangen

Thema: samenwerking binnen een consortium bij groot infrastructureel traject

Aanpak: in diverse Project Start Up sessies zijn zowel de gemeenschappelijke visies onderzocht als de wederzijdse vooroordelen en andere heikele punten. Dit leverde snel waardevolle input voor samenwerking-afspraken.

Resultaat: gebundelde belangen en pro-actieve zekerstelling van succes.

Philip WolffersPhilip Wolffers, Senior Business & Technology Manager bij Thales: “Jervis is een uitstekende muzikant en projectmanager, en maakte de principes van samenwerking in dit project hoorbaar en voelbaar via muziek. Via zijn aanpak maakt hij onderhuidse politiek, weerstand of scepsis bespreekbaar, waardoor er ruimte komt voor échte samenwerking en trots teamwork.”

 

Groter beïnvloedingsvermogen

Thema: regisseren van nationale veranderingen

Aanpak: in een out-of-the-box workshop onderzocht het ProgrammaBureau SEPA de voors en tegens van de huidige rol-invulling, en ontwikkelde een nieuwe manier om zichzelf te positioneren in het nationale speelveld.

Resultaat: het team is vanuit een gedragen visie in staat meer invloed uit te oefenen op de omgeving.

Bernard JuffermansBernard Juffermans, Program Manager SEPA bij de Nederlandsche Bank: “Jervis weet in korte tijd op een creatieve, plezierige en professionele manier een team tot out of the box thinking te krijgen. Mensen uit mijn team hebben hier nog lang over nagepraat. Heel inspirerend en het helpt om op een speelse en creatieve manier anders naar werk en omgeving te gaan kijken. Absoluut een aanrader in projecten, afdelingen, management teams.”


 

Hernieuwde team spirit

Thema: Hoe kan een projectteam scherp blijven tot en met de cruciale eindfase?

Aanpak: in een workshop met het gehele projectteam werden de verschillende percepties op 'de laatste loodjes' onderzocht, zodat het team (en de individuele leden) een krachtige eindsprint kon inzetten. 

Resultaat: energie en hernieuwde teamspirit.

André Roosendahl Provincie NHAndré Roosendahl, projectmanager bij Provincie Noord Holland: “Aan de vooravond van een cruciale en complexe fase in ons project, heeft Jervis het volledige team op ‘scherp’ weten te zetten. Mijn boodschap als projectmanager weet hij op scherpe en speelse wijze te verpakken in een manier die daadwerkelijk is geland bij mijn team en opdrachtgever. Jervis levert inhoudelijk en relevant maatwerk, verpakt in een hoog energieke training met enorm veel plezier. Ik beveel hem van harte aan bij projectmanagers die met hun team voor een complexe uitdaging staan. Business&Pleasure mooi gecombineerd!”
 

Het verbeterproces versnellen

Thema: professionalisering van projectmanagement bij grote IT dienstverlener

Aanpak: in een workshop voor Ordina Projectmanagement zijn de voor- en nadelen van professionalisering op creatieve wijze behandeld, met een knipoog naar de niet aflatende eisen die de markt aan professionals blijft stellen.

Resultaat: ruimte voor versnelde implementatie van het professionaliseringsprogramma.

Jan de Man OrdinaJan de Man, lijnmanager bij Ordina: “Binnen Ordina werken we voortdurend aan het professionaliseren van het vakgebied Projectmanagement. Hiervoor hebben we Jervis uitgenodigd een bijdrage te leveren op een aantal belangrijke succesfactoren voor Projectmanagement. In zijn authentieke, praktische en creatieve aanpak wist hij een impuls te geven aan de professionaliseringsstappen die we aan het maken zijn. De algemene reactie van de mensen was zonneklaar: origineel en inspirerend.”

Krachtige aanpak bij ingrijpende reorganisaties

Thema: organisaties en afdelingen die ophouden te bestaan vanwege ingrijpende reorganisaties en overnames.

Aanpak: in workshops voor diverse organisaties zijn wijze lessen uit de blues ingezet en gebruikt door de deelnemers, om daarmee de operatie af te sluiten en de basis te leggen voor vervolgstappen.

Resultaat: versnelling van de reorganisatie en waardevolle input voor het vervolg.

Jeen de Spa, associate trainer bij De Baak: “De intensiteit in mijn programma’s schreeuwt af en toe om een Jervis-momentje. Blues krijgt dan echt een functie in het veranderingsproces van de deelnemers zelf. Jervis weet daarbij met zijn eigenheid de mensen te boeien en te binden vanaf het moment van binnenkomst. Zijn muzikale en kundige interventie bereidt hij altijd met grote zorg voor en elke keer komt hij met iets anders, dan ben je een vakman. En na afloop krijg je altijd nog even een waardevolle suggestie voor de follow-up na zijn vertrek. Een aanrader.”
 

Nog meer klantervaringen?

Ik heb trainingen en workshops verzorgd over verschillende vormen van teamperformance, voor een groot aantal (corporate) organisaties en trainingsinstitituten. Klik hier voor een klantenoverzicht.

Phone redBen je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw team? Plan een belafspraak in en we gaan kijken hoe jouw team naar een volgend niveau van performance kan groeien.